Psykolog
Anne-Mette Mohr

Svimmelhed

Problemer med indre-øre-betinget svimmelhed?

Indre-øre-betinget svimmelhed i form af løse øresten, Menières sygdom, virus på balancenerven med videre kan påvirke både hvordan man ser på sig selv, ens sociale liv, humøret og fysikken. Man føler sig usikker, utryg og ofte også ret træt. Man plages måske af muskelsmerter, fordi man spænder op, når man skal gå rundt derhjemme eller ude i byen. Man bekymrer sig om, hvad andre tænker om en, når man ”slingrer” ned ad gaden – tror de andre, at man har et alkoholproblem? Indkøb i supermarkeder, gåture i byen, socialt samvær i det hele taget opleves ofte ubehageligt, ja næsten uoverskueligt, så mange svimle fristes til at blive hjemme fremfor at være sammen med andre. Omgivelserne forstår typisk ikke, hvad det vil sige at være svimmel – hvor ubehageligt det faktisk er. Det er nemlig meget svært at forklare. Derfor føler mange svimle sig alene. Nogle udvikler angst eller depression eller begge dele på én og samme gang. Dertil kommer, at nogle svimmelhedstilstande ledsages af både høretab, tinnitus og svimmelhedsanfald. Spørgsmålet er: Hvordan kommer man videre?

Har du brug for hjælp til at komme videre?

Hvis du har brug for hjælp til at få styr på det “svimle” – hvis du er trængt op i en krog derhjemme, på arbejdet eller af jobcentret på grund af svimmelheden, så er du velkommen til et samtaleforløb hos mig. Vi vil tage udgangspunkt i din aktuelle situation med svimmelheden og se på, hvordan du kan blive styrket både psykologisk, fysisk og i forhold til dit sociale liv og dit arbejdsliv. Hvis du har et forløb hos et jobcenter, er det ofte således, at jobcentret vil være interesseret i en udtalelse fra mig. Her kan jeg både forklare jobcentret om din situation med svimmelheden, herunder om dine begrænsninger grundet svimmelheden og om dine eventuelle behov for særlige skånehensyn – altsammen baseret dels på min viden om dig og din situation dels på min erfaring fra mine mange års arbejde med mennesker ramt af indre-øre-betinget svimmelhed.

Du vil sandsynligvis kunne få en lægelig henvisning til psykolog, så du kan få offentligt tilskud til samtalerne, men du er også velkommen som selvbetaler. Hvis du har en sundhedsforsikring, er det muligt, at du kan bruge den hos mig.

Kort om mine erfaringer og samarbejdspartnere

Jeg har gennem mere end 30 år arbejdet med indre-øre-betinget svimmelhed. Jeg har et godt samarbejde med cheflæge Mads Klokker på Rigshospitalets Center for Balance og Hørelse blandt andet i form af tværfagligt samarbejde og med efteruddannelse af ørelæger. Derudover har jeg et tæt samarbejde med House of Hearing, som jeg har grundlagt og ledet frem til 2021, og med Høreforeningen.

Priser

Følg dette link: Priser – Betaling