Psykolog
Anne-Mette Mohr

Tværfagligt Gruppeterapeutisk Forløb i Tinnitus håndtering vinteren 2025

Tværfagligt Gruppeterapeutisk Forløb i Tinnitushåndtering vinteren 2025

Hvis du føler dig i krise grundet tinnitus, måske med følelser af angst og uro, nedtrykthed, hjælpeløshed og magtesløshed, så kunne dette Tværfaglige Gruppeterapeutiske forløb måske være noget for dig. 

Klik her, så finder du en ultrakort beskrivelse af forløbet.

Det Tværfaglige Gruppeterapeutiske Forløb er udviklet af fysioterapeuterne Ida Castberg og Hanne Alfsen og af psykolog Anne-Mette Mohr. Det er disse tre, som sammen står for Det Tværfaglige Gruppeterapeutiske Forløb. Forløbet støttes økonomisk af Fonden for Bedre Hørelse, da forløbet vil undersøge, om det styrker de tinnitusplagedes muligheder for på kortere tid at få tinnitus til at fylde langt mindre i hverdagen. Hver deltager skal derfor udfylde nogle spørgeskemaer – før start og til slut. Til gengæld er deltagelse i forløbet rimeligt billigt (se senere), da deltagerne kun skal betale for forløbets psykolog-del.

Forløbet foregår på følgende måde:

Du skal først til 2 indledende, individuelle sessioner dels hos Anne-Mette Mohr dels hos en af fysioterapeuterne. Sessionen hos Anne-Mette Mohr er af 3 kvarters varighed, sessionen hos fysioterapeuten er à 30 minutter. Formålet hermed er dels at give dig yderligere information om forløbet, dels at vurdere om du vil kunne få noget ud af at deltage. Hvis ej, vil du få rådgivning om, hvor og hvordan du kommer videre.

Forud for de 2 indledende sessioner skal du have udfyldt 3 spørgeskemaer og have sendt disse til Anne-Mette: Et skema, hvor du skal fortælle lidt om dig selv, dit liv før tinnitus, din tinnitus og hvor du har søgt hjælp og om dit liv i det hele taget. Skemaet skal besvares i overordnet form. Derudover skal du udfylde et skema, som giver et overblik over, hvor meget tinnitus påvirker din søvn, din koncentrationsevne, dine følelser og din hørelse. Det tredje skema screener dig for mulig depression. Det er kun Anne-Mette og de to fysioterapeuter, som får adgang til dine besvarelser.

Du afregner for den første session hos Anne-Mette i umiddelbar forlængelse heraf. Beløbet, som du skal betale, vil ligge på omkring kr. 476,86, hvis du har en lægelig henvisning. Hvis du er medlem af “danmark”, får du tilskud. Hvis du ikke har en lægelig henvisning, skal du betale kr. 1.200 for denne session.

Såfremt du vurderes at kunne få gavn af forløbet, fortsætter du over 6 gange à 3 timers varighed i det gruppeterapeutiske forløb, hvor der er plads til i alt 6 deltagere.

Hver gang er delt op i to halvdele, hvor gruppen først er sammen med fysioterapeuterne Ida Castberg og Hanne Alfsen. Derefter fortsætter gruppen sammen med psykolog Anne-Mette Mohr og psykologistuderende Emma Hejlskov, som fungerer som sekretær undervejs (og ikke som terapeut). Der er indlagt pause mellem de to halvdele.

Hver gang er der vidensformidling, præsentation af “værktøjer”, introduktion til let fysisk træning og afspændingsteknikker, gruppeterapeutiske samtaler om håndtering af tinnitus og – efter behov – om livstemaer/ psyko-sociale belastninger samt instruktion i hjemmeøvelser, som du dagligt skal udføre mellem sessionerne.

Forløbet ledes med en venlig og fast hånd af Anne-Mette Mohr, Hanne Alfsen og Ida Castberg, som sørger for, at alle kommer til orde, at man lytter til hinanden, undlader at komme med gode råd, og at man udfører den fysiske træning rigtigt. 

Praktiske informationer:

  • Dag og datoer: Mandagene 12. maj, 19. maj, 26. maj, 2. juni, 16. juni og onsdag 25. juni 2025
  • Tid: Kl. 14.00-17.00, i alt 3 timer pr. gang
  • Sted: Sankt Knuds Vej 36, 1. – 1903 Frederiksberg C
  • Deltagerantal: Max 6 
  • Pris: Hvis du har en lægelig henvisning til psykologhjælp, er prisen for hele forløbet inklusive de individuelle sessioner med psykolog og fysioterapeut kr. 2.650,00. (inkl. den indledende session hos Anne-Mette Mohr) Bemærk i den forbindelse at du ikke kan få en lægelig henvisning på tinnitus. Hvis du er angst eller har en depression, kan du sandsynligvis få en lægelig henvisning, fordi angst, depression, sorg eller traumer typisk skruer op for den belastende oplevelse af tinnitus. Det er din læge, som alene vurderer, om du kan gives en lægelig henvisning. Hvis du ikke har en lægelig henvisning til psykologhjælp, koster forløbet kr. 9.200. Du er velkommen til at benytte din sundhedsforsikring, såfremt du har en sådan. Hvis du mener, at din læge vil give dig en lægelig henvisning, skal henvisningen lægges ud på det såkaldte “refhost” af din læge, før du har det første møde med Anne-Mette Mohr. Hvis du har en sundhedsforsikring, skal du have den med til den indledende session hos Anne-Mette Mohr
  • Betaling: Der afregnes pr. gang enten via fremsendt faktura eller ved bankoverførsel. Du kan ikke bruge mobile pay.
  • Hvis du ønsker at deltage: Send en mail til psykolog Anne-Mette Mohr: mettemohr@pm.me. Skriv gerne lidt om dit liv med tinnitus
  • Yderligere information: mettemohr@pm.me

VIGTIGT:

Der er nogle forudsætninger for, at du kan deltage:

  • Du skal have udfyldt 3 spørgeskemaer, som Anne-Mette have i hænde i udfyldt stand nogle dage før den indledende samtale.
  • Du skal opleve, at tinnitus udgør et væsentligt problem for din livskvalitet.
  • Du skal have mulighed for både at komme til de indledende individuelle samtaler og til samtlige de 6 gange, som gruppeforløbet løber over.
  • Du skal før start på forløbet være set af en ørelæge og have fået målt din hørelse for nylig. Både ved de indledende samtaler og undervejs i gruppeforløbet skal vi bruge dit audiogram.
  • Din hørelse skal være så god, at du rimeligt ubesværet kan føre en samtale.
  • Hvis du har en behandlingskrævende tilstand, fx svær depression, hjernerystelse eller lignende, skal du være i behandling eller parat til at gå i en eventuelt lægeligt anbefalet behandling før første gruppesession.
  • Du skal være indstillet på løbende at udfylde nogle spørgeskemaer, som er med til at klarlægge og evaluere, hvordan du har det med tinnitus.
  • Du skal være åben overfor nytænkning og indstillet på at prøve nyt; du skal være parat til at tale om dig selv, til at arbejde med dig selv og til at udveksle erfaringer med de andre i gruppen.
  • Du skal forpligte dig til at lave hjemmeopgaver/øvelser dagligt i tiden mellem sessionerne.
  • Du skal forpligte dig til at overholde tavshedspligt i forhold til de personlige ting, som der vil blive talt om undervejs i forløbet. Tavshedspligten ophører ikke efter kursets ophør.

RET TIL ÆNDRINGER FORBEHOLDES.